Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΑΣΙΟΥΔΗ - ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΑΣΙΟΥΔΗ - ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ



Το Δικηγορικό μας γραφείο συνεχίζοντας την μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση του Δικηγόρου Βασίλειου Πολύδωρου με μαχόμενη δικηγορία από το 1975 καλύπτει όλους τους τομείς του Δικαίου, παρέχοντας πλήρη, άμεση, ποιοτική και εξειδικευμένη υποστήριξη.
Ασχολείται με πληθώρα θεμάτων αστικού, εμπορικού, ποινικού, πτωχευτικού δικαίου και αστικού δικονομικού. 
Το Γραφείο μας ειδικεύεται στην είσπραξη απαιτήσεων και σε θέματα εκτελέσεως. 
Παρέχουμε επίσης υπηρεσία Μεταφράσεων από και προς την Αγγλική, Ιταλική, Γερμανική, Ρωσική, Βουλγαρική και την Ρουμανική Γλώσσα
Η εμπειρία και οι γνώσεις των στελεχών του Γραφείου μας, μας δίνουν την δυνατότητα να ανταποκριθούμε με πληρότητα και ταχύτητα στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των πελατών μας.

Δικηγορικό Γραφείο Θεσσαλονίκη
Δικηγορος Θεσσαλονικης
Δικηγόρος Θεσσαλονίκης
Dikhgoros thessalonikis
dikigoros thessalonikis

http://www.nasioudis.com

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Biroul de Avocați in Salonic Grecia

Biroul de Avocați 
 THEODOROS NASIOUDIS-FOTINI POLYDOROUse conduce în activitatea sa de valorile onestității, diligenței, profesionalismului și fidelității față de clienții săi.

În activitatea sa membrii Echipei asigură servicii oneste și rezultat efectiv.

Toate problemele și întrebările clienților noștri sunt soluționate de un colectiv în care se îmbină experiența profesională. 
Scopul nostru este înlăturarea tuturor obstacolelor în calea soluționării problemelor clienților noștri.
Specilizare in tranzactii si investitii imobiliare in salonic sau chalkidiki, drept-civil,comercial,familiei,muncii,penal


Telefoane de contact:
GSM: 0030 6932 911179
FIX: 0030 2310 555330
E-mail: nasioudis@yahoo.gr
http://www.nasioudis.com/


Adresa Biroului THEODOROS NASIOUDIS este:
Str. 26 octombrie nr. 10 Salonic Grecia,
http://dikigorosnasioudis.blogspot.gr/2014/10/biroul-de-avocati-in-salonic-grecia.html
Vă mulţumim!

ttp://www.nasioudis.com/



Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ανθρώπινο δυναμικό

ΟΙ  ΙΔΡΥΤΕΣ

ΝΑΣΙΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Η Δικηγορική μας Εταιρεία αποτελείται από ομάδα εξειδικευμένων νομικών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ασκουμένων δικηγόρων και εξωτερικών συνεργατών. Κατά περίπτωση η ομάδα διευρύνεται με επαγγελματίες από τον χώρο των αναλογιστών, φοροτεχνικών, συμβούλων ανθρωπίνου δυναμικού κ.α.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το δικηγορικό μας γραφείο ασκεί επι σειρά ετών ως επι το πλείστον μαχόμενη αλλά και συμβουλευτική δικηγορία, με σκοπό την αποτελεσματικότητα αλλά με ταχύτητα και προσιτές αμοιβές. Με τιμιότητα απέναντι στον πελάτη και μακρόχρονη εμπειρία προσφέρουμε πλήρη νομική κάλυψη.



ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ αποτελούν:
  •  Έκδοση διαταγής πληρωμής (για ακάλυπτες επιταγές καιαπλήρωτες συναλλαγματικές, μισθώματα και απόδοση μισθίου)
  • Αγορά ακινήτου (έλεγχος τίτλων)
  • Επαγγελματικές (ή μη) μισθ ώσεις - Αγωγή κατά μισθωτή για ενοίκιο
  • Αναγκαστικές Απαλλοτριώσεις
  • Συμβάσεις έργου και δικαιόχρησης
  • Έκδοση συναινετικού διαζυγίου ή διαζυγίου κατ' αντιδικία.
  • Διεκδίκηση αποζημίωσης από τροχαία ατυχήματα
  • http://www.nasioudis.com/ 

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

πρωταγορας


Πρωταγόρας
Πρωταγόρας
Ο μεγαλύτερος σοφιστής και από τους μεγαλυτέρους φιλοσόφους της αρχαιότητας ήταν ο Πρωταγόρας από τα Άβδηρα της Θράκης (480 – 411 π.χ). Σύγχρονος του Δημόκριτου, από τ” Άβδηρα επίσης, ο Πρωταγόρας, κορυφαίος της Σοφιστικής, ο οποίος αφού γύρισε και δίδαξε τους νέους σε όλο τον ελληνικό κόσμο της εποχής του, (490-420 π.χ) κατέληξε στην Αθήνα όπου και ανέπτυξε περισσότερο τις ιδέες του κερδίζοντας τη φιλία του Περικλή και του Ευριπίδη, στα δράματα του οποίου φαίνονται οι επιδράσεις του.
Με τον Πρωταγόρα εισάγεται το ρεύμα του σχετικισμού και του υποκειμενισμού στην φιλοσοφία. Ο Πρωταγόρας πίστευε ότι η γνώση δεν προσδιορίζεται αντικειμενικά, αλλά με τις αισθήσεις. Άρα, γνώση είναι ό,τι αντιλαμβανόμαστε πως αποτυπώνεται στις αισθήσεις μας. Ο Πρωταγόρας εισήγαγε και την έννοια του «ανθρωποκεντρισμού», λέγοντας ότι: «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος». Η έκφραση αυτή σημαίνει ότι ο άνθρωπος αποτελεί μέτρο της αλήθειας και της γνώσης και γι? αυτό κάθε υποκειμενική άποψη για κάποιο θέμα έχει την άξια της. Οι απόψεις του, όπως και αυτές του Σωκράτη, σκανδάλισαν τους Αθηναίους και κατηγορήθηκε από τον Πυθόδωρο για αθεΐα. Μαρτυρείται πως τα βιβλία του κάηκαν δημόσια στην αγορά και ο ίδιος καταδικάστηκε για αθεΐα. Για να αποφύγει τα χειρότερα ο Πρωταγόρας διέφυγε προς τη Σικελία. Όμως, το πλοίο που τον μετέφερε ναυάγησε και ο ίδιος πνίγηκε.
Άλλος στόχος της διδασκαλίας του είναι η μόρφωση των νέων και η αρετή ως μέσον για την πολιτική δράση. Ο Πρωταγόρας πιστεύει ότι η αρετή μπορεί να διδαχθεί, αρκεί ο άνθρωπος να είναι κατάλληλα προικισμένος από τη φύση και να επιμείνει στην άσκησή της αρετής, πράγματα δηλαδή που μέχρι σήμερα παραμένουν απαρασάλευτα για τη δύναμη της αγωγής και χάρη σ” αυτήν η ανθρωπότητα προχωρεί σε ανώτερα στάδια πολιτισμού. Είναι επίσης από τους πρώτους ο Πρωταγόρας που αντιμετώπισε με κριτικό πνεύμα την ύπαρξη του Θεού θεωρώντας ότι εμπόδιο για τη γνώση του είναι «η αδηλότητα των θεών και η βραχύτητα του ανθρωπίνου βίου».
Ο Πρωταγόρας ήταν πιθανόν ο πρώτος δάσκαλος που δίδασκε με ανταμοιβή και ήταν ξακουστός για τα υψηλά δίδακτρα που χρέωνε. Οι μέθοδοι διδασκαλίας ήταν πρόδρομοι των σημερινών διαλέξεων και είχαν ως περιεχόμενο ανάλυση ποιημάτων,συζητήσεις για τα νοήματα και τις σωστές χρήσεις των λέξεων και γενικούς κανόνες ρητορικής. Οπως είναι φυσικό οι μαθητές του ήταν πλούσιοι και οικονομικά ευκατάστατοι Αθηναίοι με κοινωνικό υπόβαθρο.Η μεγαλύτερη πηγή για τον βίο του Πρωταγόρα παραμένει ο αντίπαλός του ο Πλάτωνας.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ


protagoras
Οι αρχαίοι πρόγονοί μας ανεγνώρισαν τον Πρωταγόρα, ως τον διασημότερο σοφιστή, από όλους τους σοφιστές.


Ο ίδιος έλεγε ότι το επάγγελμά του ήταν να παρέχει μόρφωση στους συνανθρώπους του.


Ο Πλάτων (αρχαίος Αθηναίος φιλόσοφος), εις τον «Μένωνα» (πλατωνικός διάλογος περί αρετής), μας πληροφορεί, ότι ο Πρωταγόρας απέκτησε δεκαπλάσιο πλούτο του Φειδίου (αρχαίος Έλληνας γλύπτης) και δέκα άλλων αδριαντοποιών.


Η πατρίδα του Πρωταγόρα ήταν τα Άβδηρα (πόλις της Θράκης), ως και του φιλοσόφου Δημοκρίτου, του πρώτου ατομικού επιστήμονα και του ιστορικού Εκαταίου.


Ο Πρωταγόρας επισκέφθηκε πολλές πόλεις της Ελλάδος (Σικελία), ως και την Αθήνα, στην οποία έμεινε πολλά χρόνια και δίδαξε την σοφιστική, με συνέπεια να αποκτήσει όχι μόνο πολλούς μαθητάς, αλλά και φήμη.


Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η δικαστική διένεξη που είχε με τον μαθητή του Εύαθλο, η οποία είχε ως εξής:


Ο Πρωταγόρας ανέλαβε να διδάξει, στον Εύαθλο, τη ρητορική. Συμφωνήσανε τα μισά της αμοιβής του να καταβληθούν με την έναρξη των μαθημάτων και τα άλλα μισά με την πρώτη δίκη που θα κέρδιζε ο Εύαθλος.


Ο Εύαθλος δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του δικηγόρου, μοιραίως ποτέ δεν κέρδισε δίκη και γι αυτό αρνιόταν να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό.


Ο Πρωταγόρας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Ευάθλου, υποστηρίζοντας, ότι εάν το δικαστήριο κάνει δεκτή την αγωγή του, νόμιμα θα εισπράξει την αμοιβή του. Εάν πάλι απορριφθεί η αγωγή του, αυτό σημαίνει ότι ο Εύαθλος κέρδισε την πρώτη δίκη και πρέπει να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό στον Πρωταγόρα.


Ο Εύαθλος στις προτάσεις του, ως καλός και αντάξιος μαθητής του μεγάλου του δασκάλου, υποστήριξε:


Εάν το δικαστήριο αποφανθεί, ότι δεν έχω υποχρέωση να πληρώσω το υπόλοιπο, δεν θα το πληρώσω. Εάν το δικαστήριο με υποχρεώσει να πληρώσω, πάλι δεν θα δώσω το υπόλοιπο, διότι θα έχω χάσει την πρώτη δίκη.


Το δικαστήριο μπροστά σ' αυτή την αντιφατική επιχειρηματολογία, κατά την παράδοση, ανέβαλε την έκδοση αποφάσεως.


Αθάνατο Ελληνικό σπινθηροβόλο πνεύμα, είσαι ανεπανάληπτο!